top of page

MANTELZORGWONING / MANTELZORGCHALET

Mantelzorg door Duocar chaletbouw

Mantelzorg door Duocar chaletbouw

Nu bekijken

Mantelzorgwoning / mantelzorgchalet ? De naam maakt echt niet uit maar feit is dat degene die u op dit moment verzorgd of die u nog gaat verzorgen die huisvesting krijgt die hij of zij verdient.

Een mantelzorgwoning / mantelzorgchalet van Duocar Chaletbouw voorziet volledig in de eisen en behoeften ten aanzien van mantelzorg.  Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is de wens van iedereen die op leeftijd is en graag zijn of haar laatste jaren in een vertrouwde omgeving wil blijven wonen.

Doordat flexibiliteit al jaren hoog in het vaandel staat bij Duocar Chaletbouw is het voor ons een koud kunstje om een mantelzorgwoning / mantelzorgchalet samen te stellen geheel naar de wensen en eisen van de betreffende klant.

Mantelzorgwoning / mantelzorgchalet zonder vergunning bouwen

De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn veranderd per 1 november 2014. Dit houdt in dat u gemakkelijker een mantelzorgwoning / mantelzorgchalet kan laten bouwen en plaatsen in uw tuin of op uw erf. Deze nieuwe regelgeving is landelijk en gaan boven gemeentelijke richtlijnen. Het komt er dus op neer dat u de gemeente niet op de hoogte hoeft te stellen van uw plannen ten aanzien van de plaatsing van een mantelzorgwoning / mantelzorgchalet.

Er gelden echter wel een paar regels. Zo moet er worden voldaan aan het bouwbesluit betreffende veiligheid, isolatie, gezondheid en milieu. Bij Duocar chaletbouw weten wij hier alles van maar u kunt ook alles nalezen in het bouwbesluit 2012. Wilt u weten of uw bouwplannen vergunningsvrij zijn? 

Sinds 1 november 2014 zijn de regels voor het bouwen of plaatsen van een mantelzorgchalet of mantelzorgwoning aanzienlijk versoepeld. De “oude” gemeentelijke richtlijnen zijn nu eigenlijk “overruled” door de landelijke richtlijnen en daarom hoeft u de gemeente niet meer in kennis te stellen bij het bouwen en plaatsen van een mantelzorgchalet / mantelzorgwoning. Wilt u weten wat Duocar stacaravan en chaletbouw hierin voor u kunt betekenen surf dan snel naar Duocar mantelzorg

Een paar regels zijn er wel ten aanzien van bouwen en plaatsen mantelzorgchalet / mantelzorgwoning

 

Er moet nog wel worden voldaan aan het bouwbesluit; hierin staan eisen die betrekking hebben op veiligheid, gezondheid, milieu en isolatie. Als het goed is dan is de aannemer of chaletbouwer hiervan op de hoogte. Om zelf te controleren of uw bouwplannen vergunningsvrij zijn kunt u hier kijken.

 

Wanneer een vergunning nodig voor plaatsing van mantelzorgchalet of mantelzorgwoning

 

De omvang van uw mantelzorgchalet of mantelzorgwoning en bouwplaats moet wel voldoen aan de voorwaarden voor het vergunningsvrij bouwen. Doen ze dit niet komen uw plannen niet overeen met de daar geldende bestemmingsplannen dan moet er toch een vergunning worden aangevraagd. De procedure echter hiervoor is wel verkort naar 8 weken.

Wat zijn nu de belangrijkste wetsveranderingen per 1 november 2014?

  • Ombouwen van bestaande bouwwerken, aanbouwen, bijbouwen en ombouwen in het achtererfgebied die ten goede komen aan mantelzorg, mits voldaan wordt aan de Voorwaarden van bijbehorende bouwwerken vergunningvrij.

  • Vergunningvrij zijn ook alle aanvragen die al voor 1 november zijn ingediend.

  • Voor een mantelzorgchalet / mantelzorgwoning geldt een maximum leeftijd van 15 jaar

  • De woning mag bewoond worden door maximaal één huishouden welke bestaat uit maximaal 2 personen waarvan 1 mantelzorg verleend of ontvangt. Dus ook de mantelzorger mag in de woning wonen.

  • De gemeente kan altijd vragen om de verklaring van een huisarts wanneer er twijfel is over de mantelzorgrelatie.

  • Er is geen verplichting om de mantelzorgwoning na 15 jaar af te breken na beëindiging van de mantelzorg relatie met die restrictie dat de woning of chalet functioneel ondergeschikt gemaakt moet worden aan het hoofdgebouw.

  • Van mantelzorgchalet / mantelzorgwoning mag alleen de begane grond functioneren als verblijfsgebied.

  • Het is ook toegestaan een bestaand en bijbehorend bouwwerk om te bouwen tot mantelzogwoning, ook als de omvang niet voldoet aan de voorwaarden van het vergunningvrij bouwen.

  • Een verplaatsbare mantelzorgchalet / mantelzorgwoning die geplaatst wordt in het buitengebied heeft geen extra randvoorwaarden die betrekking hebben op de toelaatbare bebouwingsoppervlakte.

Mantelzorgwoning / mantelzorgchalet geheel op maat

 

Duocar chaletbouw is al meer dan 35 jaar één van de marktleiders op het gebied van mobiele bungalowbouw. Onze chalets worden al jaren geheel op maat en naar wensen van onze klanten gebouwd. Daarom bent u voor uw mantelzorgwoning / mantelzorgchalet aan het juiste adres voor uw project op maat.

Interesse in de mogelijkheden ten aanzien van een mantelzorgwoning / mantelzorgchalet ?

Wanneer u geinteresseerd bent in de aanschaf van een mantelzorgwoning mantelzorgchalet neem dan contact op met Duocar chaletbouw. Wij kunnen u alles vertellen wat er bij de aanschaf van een dergelijke woning komt kijken. Ook kunnen wij u alle mogelijkheden en opties tonen welke wij u kunnen bieden. Maak een afspraak met ons om bij ons op de fabriek alle mogelijkheden te bespreken middels ons contactformulier of per telefoon op nummer 0104350541

WWW.MANTELZORGWONINGKOPEN.COM

 

Hier laten wij onze specialisme omtrent mantelzorg woningen nog uitgebreider aan u zien!

bottom of page